Kvalita a chuť na společné cestě

Bistro restaurant Peneta

areál Fakultní nemocnice v Ostravě - Porubě ,
3. patro mezi závodními jídelnami
17. listopadu 1790/5
Ostrava Poruba
708 00
Otevírací doba po-pá 6:30 - 18:00
víkendy a svátky 11:00 - 18:00
Bistro restaurace + objednávky: 736 749 744
Komplexní akce mimo FNO: 736 749 743
Vedení společnosti: 733 450 141
peneta.c@gmail.com

Svatební trendy v domácím cateringu

17.05.2017 19:03

Svatební den bývá jeden z mílníků našich životů a jedním ze základních stavebních kamenů je forma a rozsah pohoštění svatebčanů i hostů.

Catering vs. restaurace

Na většině svatebních fór, výstav i diskuzí se často řeší otázka catering vs. restaurace. Správná odpověď dle nás neexistuje, protože vždy záleží na každém z jednotlivých párů a jejich preferencích. Stejně tak otázky správné volby svatebního menu - tradičního vs. inovačního způsobu stravování je vždy závislá na zvyklostech a chuti každého jendotlivce. Z pohledu zajištění cateringu nám tento nový fenomén naštěstí otevírá možnost přípravy servisu rozdílné velikosti. Na veletrhu Svatební dny, který proběhl již po osmé v Praze v hotelu Clarion v lednu 2017 byla prezentovaná struktura různých nabídek a krátké resumé naší nabídky svatebního menu přenášíme i zde.

moderní trend servisu: stoprocentní péče bez stresu

Stres a shon jsou synonem současné doby, a proto se snažíme ženichovi i něvěstě zajistit gastronomický servis již od probuzení. Nabízíme přípravu, dovoz i servírování svatebních snídaní a dopoledního občerstvení pro návštěvy i servis obou ze svatebčanů. Snídaně i občerstvení v dopoledních hodinách před svatebním obřadem stavíme na lehkosti, svěžesti a současně bohatých nutričních hodnotách. Velice oblíbené jsou vaječné kanapky, panna cotta s müsli, ovocné lžičky či mini lívanečky s jahodami a smetanovým přelivem.

Svatební menu: tradice vs. inovace

Obědové svatební menu je dnes čistou volbou a vydá na samostatný článek. Klasikou mezi českými páry zůstává vývar, svíčková a lehký dezert. Máme však velice pozitivní zpětnou vazbu z cateringu složeného ze Sushi výběru orientovaného do svatebního prostředí, restaurační menu založené na oblíbených miniřízečcích a bramborovém salátu i veganské indické kuchyni v duchu tappas.

Odpolední a večerní svatební raut

Odpolední svatební rauty se většinou i v restautacích skládají z nabídky poměrně konstantní volby - studené i teplé masové a salámové variace, obložené mísy, chlebíčky, jednohubky (kanapky), zákusky i speciální delikatesy: fondue, ovoce s horkou čokoládou či zmíněné sushi.

Jakou cestou se vydat

Ať již pořádáme svatbu v restauraci nebo u nás doma, je základem uvědomit si, že jídlo a nápoje jsou sice důležité, ale neměly by nám v průběhu svatby způsobit problémy. Roční období, počasí, věková skladba svatebčanů i naše vlastní preference je čtveřice stavebního základu, na kterém doporučujeme stavět bez ohledu na Váš svatební rozpočet. Krásné menu lze postavit pro dvacet svatebčanů za částku 10 000 při celodenním stravování stejně, jako s rozpočtem 60 000 Kč. Jídlo je totiž vždy jen jedním z doplňků lásky nových párů.